4 1 A B A T O D AY 2 0 2 1 - 2 0 2 2 | 2 Pieter Bas Alferink en Hans de Boer ▶ ‘Wij grappen weleens dat we met ons eigen merk in de hele wereld bekender zijn dan in Nederland’ NETWERKPARTNER Alferink: ‘Wij willen wegblijven van de lieve sfeer die om biologisch kan hangen. Een beetje een brutale tone of voice vinden wij leuk. Wij krijgen vaak de vraag waar wij onze producten laten maken en ontvangen dan net zo vaak een verbaasde reactie als wij vertellen dat wij dat zelf doen in onze eigen fabriek.’ De Boer vult aan: ‘In de voedingsindustrie heb je veel merken, maar weinig producenten. Over het algemeen wordt voeding geproduceerd door grote traditionele bedrijven met een lange geschiedenis. Wij vinden het leuk daar juist van af te wijken.’ NI EUW ASSORT IMENT Met die ongebruikelijke handelswijze liggen de producten van BioBandits momenteel in supermarkten in eenentwintig verschillende landen. In Polen en Duitsland lopen de producten heel goed. ‘Wij grappen weleens dat we met ons eigen merk in de hele wereld bekender zijn dan in Nederland,’ zegt Alferink. ‘En daar zit zeker een kern van waarheid in, wij kunnen in Nederland een stuk zichtbaarder zijn met ons eigen label.’ Wat wellicht een rol gaat spelen in die zichtbaarheid is de lancering van een nieuwe lijn producten met een vernieuwd assortiment. ‘Veel producten zijn verbeterd en bijna alles is straks naast biologisch ook vegan,’ vertelt De Boer. ‘Een voorbeeld is onze “No Honey Musterd” als tegenhanger van de traditionele honingmosterdsaus. Die smaakt precies hetzelfde, maar er zit geen honing meer in en is daarmee volledig vegan geworden. Een ander mooi product in ons
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=